Mitt bidrag blev "kantarelldoftande fläskfilé i panna". Rekommenderas verkligen!! Enkelt och gott! Originalreceptet:
4 port
400 g fläskfilé
2 dl creme fraiche
1,5 msk kantarellfond
10 st körsbärstomater
1 msk färsk, grovhackad timjan
50 g kantareller
1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt och peppar, stek med matfett i en panna med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
2. Slå över creme fraiche, kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
3. Strö över timjan.
Servera med fullkornsris och kokt broccoli.
-----
Jag bytte ut kantarellfonden mot mer kantareller istället, och 1 msk färsk timjan fick bli 1 tsk torkad. Måltiden skulle ju vara svensk så jag bytte även ut riset mot kokt potatis, vilket jag kan tycka passar bättre. Vill man sen göra den smalare kan man säkerligen byta ut creme fraichen mot något lättare alternativ.
Jag ska göra det här igen, helt klart. Det blev nästan det godaste jag gjort någongång! Förutom "Mats goda kyckling" då, vilket brukar vara ett återkommande önskemål från A.
Det var allt för nu. Hej svejs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar